Algemeen

Een specialisme van Wetering BV is de verhuur van spoorkranen. Een spoorkraan, ook wel krol genoemd is een mobiele kraan, welke is aangepast om over rails te rijden. Dit is zeer gespecialiseerd werk waarvoor wij negen kranen met speciale, eigen ontworpen hulpstukken in gebruik hebben. Wij voeren deze werkzaamheden uit voor verschillende opdrachtgevers, onder andere Strukton Rail, Volker Rail, Asset Rail, BAM Rail en Dura Vermeer. Het transport van de kranen voeren wij ook zelf uit. Hierdoor kunnen wij bij een eventuele calamiteit snel ter plekke zijn. Kijk hieronder de video voor een korte impressie.

Veiligheid

Veilig werken heeft bij ons de hoogste prioriteit. Wetering BV is al sinds 1996 VCA*-gecertificeerd. VCA staat voor veiligheid checklist aannemers. Dit houdt in dat wij onze werkwijze en risico’s hebben omschreven, met als doel ongevallen te voorkomen.  Ook bij het werken aan de spoorbaan is veiligheid een zeer belangrijk item. Naast het letten op de veiligheid moet men ook bestand zijn tegen de tijdsdruk. Het werk moet vaak in een zeer kort tijdsbestek gebeuren. Onze machinisten weten hoe ze daar mee om moeten gaan.

Kwaliteit

Ons kwaliteitssysteem is de basis voor het leveren van kwaliteit. Kwaliteit is voor  voldoen aan eisen en verwachtingen van onze klanten, onze eigen professionele eisen en het werken binnen de gestelde wet- en regelgeving. Ons bedrijf is gecertificeerd volgens het ISO 9001:2015 kwaliteitssysteem. Wij zijn continue bezig om onze kwaliteit te verbeteren. Dit komt tot uiting in onze werkzaamheden. We denken graag mee met onze klanten,  zijn innovatief en oplossingsgericht.

Spoorkranen

Onze spoorkranen ondergaan jaarlijks een TCVT Keuring Railwegmachine. Wij hebben verschillende type’s kranen, afhankelijk van de werkzaamheden wordt bepaald welke kraan er wordt ingezet. Tevens wordt er rekening gehouden met eventuele bij te leveren hulpstukken. Onze planners kunnen u hierover adviseren.

Machinisten

Werken op het spoor vereist veel deskundigheid van de machinist. Onze machinisten zijn speciaal opgeleid om op een spoorkraan te mogen werken.   Vanaf 1 april 2016 is het verplicht  dat alle spoorkraanmachinisten het certificaat TCVT W5-04(machinist grondverzetmachine met hijsfunctie) en het certificaat TCVT W5-02 (krolmachinist) in hun bezit hebben. Uiteraard voldoen onze machinisten aan deze eis.  Naast deze certificaten zijn de machinisten in het bezit van diploma gereedschapsmachinist en de opleiding toegang tot het spoor. De machinisten dragen allen een digitaal veiligheidspaspoort bij hun zodat ter plekke ingezien kan worden welke over welke certificaten zij beschikken. Tevens worden onze machinisten voor deze werkzaamheden arbo gekeurd.

Hulpstukken

Met een groot assortiment speciale eigen ontworpen hulpstukken proberen wij de werkzaamheden aan de spoorbaan  deskundig en efficiënt uit te voeren. Het is voor ons een uitdaging om hier steeds vernieuwend mee bezig te zijn en we blijven dan ook hulpstukken ontwikkelen die de werkzaamheden aan het spoor  vereenvoudigen. Wanneer u klikt op de link hulpstukken krijgt u hiervan een overzicht.

Bodemsaneringswerkzaamheden

Voor saneringswerkzaamheden kunnen onze kranen worden voorzien van van overdruk en uiteraard is de machinist gekeurd voor bodemsaneringswerkzaamheden, we zijn dus goed voorbereid op specialistisch werk.

CO-2 footprint

De zorg voor ons milieu brengen wij tot uiting in de CO-2 footprint
Om te voorkomen dat de aarde ten onder gaat aan ons menselijk afval,worden er tegenwoordig afspraken gemaakt tussen overheden en bedrijven.
Bedrijven worden verzocht een zogenaamde CO-2 voetafdruk te laten maken waarop te zien is hoe groot de uitstoot van het bedrijf is. Door dit jaarlijks te herhalen kun je op den duur ook zien of er maatregelen zijn getroffen om de uitstoot te beperken, en  of die maatregelen effectief zijn.
Sinds 2010 is Wetering BV ook in het bezit van een CO-2 footprint en we hebben afspraken gemaakt om dit jaarlijks te herhalen.
Door afval te scheiden en zuinig te zijn met grondstoffen en energie trachten we de voetafdruk zo klein mogelijk te houden.

Projecten

Om u een indruk te geven van onze werkzaamheden klikt u op de link projecten.

Wenst u meer informatie neemt u dan contact op met onze planning. Zij hebben ruime ervaring in de spoorbranche en denken graag met u mee!