Algemeen

Spoorwerk

Een specialisme van Wetering BV is de verhuur van spoorkranen. Een spoorkraan – ook wel krol genoemd – is een mobiele kraan, welke is aangepast om over rails te rijden. Dit is zeer gespecialiseerd werk waarvoor wij elf kranen met speciale, eigen ontworpen hulpstukken in gebruik hebben. Wij voeren deze werkzaamheden uit voor verschillende opdrachtgevers, onder andere Strukton Rail, Volker Rail, Asset Rail, BAM Rail, Dura Vermeer en Swietelsky. Het transport van deze kranen voeren wij ook zelf uit. Hierdoor zijn wij bij een eventuele calamiteit snel ter plekke. Bekijk hieronder de video voor een korte impressie.

Gecertificeerd voor Veiligheid

Veilig werken heeft bij ons de hoogste prioriteit. Wetering BV is al sinds 1996 VCA*-gecertificeerd. VCA staat voor Veiligheid Checklist Aannemers. Dit  betekent dat alle werkzaamheden volgens duidelijk vastgelegde en veilige procedures worden uitgevoerd.  Ook zijn wij gecertificeerd voor de Safety Culture Ladder (SCL). De SCL is bedoeld om bedrijven en hun leveranciers te stimuleren om bewust en veilig te werken. Hoe hoger het veiligheidsbewustzijn is in een organisatie, hoe hoger de toegekende laddertrede. Wetering BV is gecertificeerd op trede 4 van de SCL. Dit kan alleen behaald worden met betrokken medewerkers. We zijn trots op ons team dat we dit resultaat hebben behaald en weten te behouden. Veilig werken kun je niet alleen, dat doe je met elkaar. Bij spoorwerk is veiligheid een zeer belangrijk item. Naast het letten op de veiligheid, moet men ook bestand zijn tegen de tijdsdruk. Het werk moet vaak in een zeer kort tijdsbestek gebeuren. Onze machinisten weten hoe ze daar mee om moeten gaan.

Gecertificeerd voor kwaliteit

Ons kwaliteitssysteem is de basis voor het leveren van kwaliteit. Kwaliteit betekent voor Wetering BV dat we voldoen aan de eisen en verwachtingen van onze klanten, onze eigen professionele eisen én dat we werken binnen de gestelde wet- en regelgeving. Wetering BV is gecertificeerd volgens het ISO 9001:2015 kwaliteitssysteem. Wij zijn continu bezig om onze kwaliteit te verbeteren. Dit komt tot uiting in onze werkzaamheden. We denken graag mee met onze klanten en we zijn innovatief en oplossingsgericht.

Gecertificeerd materieel

Iedere spoorkraan, ook wel krol (kraan op lorries) genoemd ondergaat jaarlijks een TCVT Keuring Railwegmachine. Wij hebben verschillende types kranen, afhankelijk van de werkzaamheden wordt bepaald welke kraan er wordt ingezet. Tevens wordt er rekening gehouden met eventuele bij te leveren hulpstukken. Onze planners adviseren u hier graag over.
m u een indruk te geven van onze werkzaamheden, bekijkt u onze projecten

Gecertificeerde machinisten

Spoorwerk vereist veel deskundigheid van de machinist Onze machinisten voldoen aan de hoge opleidingseisen die worden gesteld aan een gereedschapsmachinist (spoorkraanmachinist). De machinisten dragen allen een digitaal veiligheidspaspoort bij zich, zodat ter plekke ingezien kan worden over welke certificaten zij beschikken. Tevens worden onze machinisten voor deze werkzaamheden Arbo-gekeurd.

Spoorwerk is specialistisch werk

Met een groot assortiment aan speciale eigen ontworpen hulpstukken, zijn wij in staat om de werkzaamheden aan de railinfra deskundig en efficiënt uit te voeren. Het is voor ons een uitdaging om hier steeds innovatief mee bezig te zijn, en we blijven dan ook hulpstukken ontwikkelen die de werkzaamheden aan het spoor vereenvoudigen. Wanneer u op de link hulpstukken klikt krijgt u een overzicht van elke hulpstuk in combinatie met een spoorkraan.

Bodemsaneringswerkzaamheden

Voor saneringswerkzaamheden voorzien we onze kranen van overdruk en uiteraard is de machinist gekeurd voor bodemsaneringswerkzaamheden. We zijn dus goed voorbereid op specialistisch spoorwerk.

Bekijk onze projecten

Wenst u meer informatie over spoorkraanverhuur? We vertellen u graag meer over onze diensten.  Neem  gerust eens contact op met onze planning. Zij hebben ruime ervaring in de spoorbranche en denken graag met u mee! Stuur een e-mail naar info@weteringbv.nl of neem telefonisch contact met ons op via 0546 – 671495.