Over ons

Een stukje historie en toekomstvisie

Wetering groep is een gerenommeerd spoorkraanverhuur-,  grondverzet en transportbedrijf. Ook  zijn wij gecertificeerd personeelsteller. De Wetering Groep is gevestigd in brinkdorp Den Ham.

Wetering BV is een familebedrijf opgericht in 1962 door Gerrit Jan Wetering . Destijds bestonden de werkzaamheden uit meststrooien, ploegen, grasmaaien en houtzagen. In de loop der jaren werd het loonwerk uitgebreid.  Rond de jaren 70 van de vorige eeuw werd gestart met het verhuur van spoorkranen. De werkzaamheden in de spoorbranche werden in de loop der jaren uitgebreid. Zoon Henk Wetering nam in de loop der jaren het bedrijf over van zijn vader.

In 1990 werd de transporttak een feit. Dit begon met het zelf transporteren van onze spoorkranen naar diverse werken. Dit werd al snel uitgebreid doordat wij ook de kranen onze aannemers  bij de railinfra mogen verplaatsen.

In 2015 zijn wij gecertificeerd als personeelsteller waardoor wij veiligheidsmensen mogen verhuren aan de railinfra.  Door continue innovatief bezig te zijn en in te spelen op de wensen van de klant is de Wetering Groep uitgegroeid tot haar huidige omvang.

Medio 2016 hebben wij het besluit genomen te stoppen met het agrarisch loonwerk, reden hiervoor is dat we de hoeveelheid werk en energie die we hierin steken niet terugzien in het resultaat.

Gerrit Jan Wetering overleed in 2011. Henk Wetering zette het bedrijf voort tot zijn overlijden in mei 2018. Het eigendom van het bedrijf is overgedragen aan de familie Wetering. Het bestuur en de dagelijkse gang van zaken zijn ondergebracht bij een bestuur, bestaande uit drie personen. Het betreffen: Roel Hagedoorn, Joerie Pol en Chiel Braakhuis.

Door ons te blijven ontwikkelen en  doordat we daarnaast kunnen bouwen op gekwalificeerde medewerkers tezamen met een modern machinepark kunnen wij  continuïteit en  kwaliteit waarborgen. Wij zijn ook graag uw betrouwbare partner in grondverzet, transport of de railinfra !

Heeft u vragen over onze activiteiten of uit te voeren opdrachten, neem dan gerust contact met ons op.